Tvättstugor

Det finns 2 st tvättstugor i fastigheten, en mindre och en större, båda inrymda i huset på gården. Bokningstavla finns i respektive tvättstuga. Nyckel till låset erhålls vid inflyttningav säljaren och skall lämnas vidare till köparen vid avflyttning. Bokning av tvättstugan får endast göras med tvättlås. Om ni saknar ett tvättlås, kontakta föreningen, så kan ni få köpa ett nytt till självkostnadspris.

Den mindre tvättstugan
Tvättstugan bokas om två timmar per pass. Här finns två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

Den större tvättstugan
Tvättstugan bokas om tre timmar per pass. Här finns tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Var försiktig med mangeln, den klarar varken många plagg i taget eller oförsiktigt behandlande.

Tider mm
Tvättstugan kan bokas från 06.00 och fram till 22.00. På övrig tid tillämpas dropin, vilket innebär att tvättstugorna får utnyttjas utan bokad tid.
Skulle någon eller några maskiner inte starta finns det ett säkringsskåp i den lilla tvättstugan. Kontrollera att alla automatsäkringar är i uppfällt läge. Det går bra att öppna med t.ex ett mynt eller en nyckel.

Felanmälan beträffande tvättstugorna görs till fastighetsskötaren.

Städning
Ni som tvättar är ansvarig för att tvättstuga och torkrum är städade innan nästa tvättid. Följande skall göras efter varje pass:

• Torka av maskinerna invändigt och utvändigt.
• Avlägsna ludd från torktumlaren.
• Rengör botten på torkskåpet.
• Sopa golvet.
• Svabba golvet.

Se till att tvättstugan är i det skick som ni själva vill att den skall vara när ni startar er tvättid. Städutrustning finns i tvättstugan.